Hälsokost & bantning

Här ska vi på halsokostbolaget.se visa dig hur du kan gå ner i vikt med hjälp av hälsokost. Vi ska titta på tre olika metoder.

Banta med måltidsersättning

Det finns måltidsersättningar som bevisligen bidrar till viktminskning om du ersätter dina måltider och/eller mellanmål med det här. En måltidsersättning innehåller alla viktiga näringsämnen som gör att du inte blir sjuk av ditt bantande, men tänk på att banta med måltidsersättning är en ganska hård väg att gå och kräver envishet och självkontroll.

Banta med viktminskningstabletter

Det finns olika sorters bantningspiller som fyller olika funktioner. De kan öka förbränningen och ge en minskad hungerkänsla, men när det gäller de flesta tabletter finns det inga vetenskapliga bevis att de fungerar. Ett exempel på en förbränningstablett är chilitabletten som är mycket populär.

Banta med D-vitamin

Det är bevisat att brist på D-vitamin kan ge en oönskad viktökning och 2008 fick man bevis på att höga halter D-vitamin i blodet faktiskt bidrar till en snabbare viktminskning. University of Minnesota lät 38 överviktiga personer leva på en diet som innehöll 750 färre Kcal än normalt och de deltagare som hade en hög halt av D-vitamin i blodet gick i snitt ner 70 % mer än vad det andra gjorde. Även en svensk studie bekräftade samma sak. Så oavsett vilken diet du använder dig av bör du se till att du får tillräckligt med D-vitaminer i dig. D-vitaminer finns i kosttillskott, fet fisk, ägg, mjölk och i solens ljus.