Hälsokost vid träning

Om du tränar hårt på gymmet, ägnar mycket tid åt löpning eller ägnar dig åt någon annan sport är det viktigt att du äter en nyttig kost så att du orkar hålla igång. Du måste få i dig nyttiga fetter, proteiner och kolhydrater i välbalanserade mängder. Utöver det är det viktigt att du får i dig tillräckligt med vitaminer och mineraler så att din kropp håller sig pigg och fräsch och orkar mer. Eftersom du kanske inte alltid har tid att stå och laga en nyttig och välbalanserad kost kan det därför vara bra att komplettera sin vanliga kost med en hälsokost som innehåller de näringsämnen din kropp behöver.

Om du styrketränar på allvar eller ägnar dig åt någon annan hård träning kan du även behöva en annan sorts kosttillskott som lämpar sig för träning. Det vanligaste är att man kompletterar sin vanliga kost med proteiner och kolhydrater och varför man gör det kommer du nu få veta här på halsokostbolaget.se.

Kosttillskott för träning

Proteiner bygger muskler

För att muskler ska kunna växa behövs proteiner. Proteiner finns i till exempel i kött, fisk, ägg, nötter och sojabönor, men om du tränar för att bygga muskler behöver du ovanligt mycket protein och då är det inte alltid den vanliga kosten räcker till. Därför brukar många muskelbyggare och idrottsmän komplettera sin vanliga kost med kosttillskott innehåller mycket proteiner. Denna hälsokost finns i pulverform som blandas i mjölk eller vatten, men det finns även Protein Bars och proteindrycker.

Om du använder dig av proteintillskott för att du vill bygga muskler ska du helst dra i dig proteinet senast två timmar efter träningen för bästa resultat.

Kolhydrater för mer ork

LCHF i all ära, men om du är en hårt idrottande man eller kvinna behöver du kolhydrater, så enkelt är det. Kolhydraterna är kroppens bränsle som gör att du orkar fullfölja dina pass och bli explosiv när du lyfter skrot. Det finns många kosttillskott för träning som innehåller kolhydrater i form av pulver, drycker och Energy Bars.

Energidrycker, energipulver och Energy Bars drar du i dig innan träningen och under din träning för bästa effekt. Om du har tränat riktigt hårt behöver kroppen även påfyllnad av kolhydrater efter träningen så att kroppen kommer i balans igen.